Zoeken

Marokko overweegt water af te sluiten

23 december 2023 - 16:45 - Marokko

©

In Marokko, geteisterd door de zesde opeenvolgende droogtejaar, overweegt de regering drastische maatregelen om het gebruik van drinkwater te rationaliseren.

Nizar Baraka, de minister verantwoordelijk voor watervoorziening, heeft publiekelijk gesproken over de enorme uitdagingen waar het koninkrijk voor staat. Door de alarmerende afname van waterbronnen en stijgende temperaturen, kan de regering gedwongen worden om water rantsoenering in te voeren.

Lees ook: Watermeloen vs droogte: Marokko’s dilemma

Klimaatexperts benadrukken de noodzaak van versterkte samenwerking tussen alle betrokken partijen en het implementeren van nieuwe strategieën om toegang tot schoon drinkwater te waarborgen. Zij adviseren de regering om maatregelen te treffen die het waterverbruik in bepaalde stedelijke gebieden herstructureren om zo meer afgelegen regio’s beter te kunnen bedienen.

Een prominent expert geïnterviewd door Alayam24 luidt de noodklok over de staat van de nationale waterreserves, waarbij de dammen slechts 23% van hun capaciteit bevatten. Deze zorgwekkende statistiek voorspelt een naderende crisis. Volgens de expert zou het verminderen van de watertoevoer niet betekenen dat Marokkanen zonder water komen te zitten, maar enkel dat het gebruik ervan gerationaliseerd wordt om het ergste te voorkomen.

Lees ook: Droogte: 5% Marokkanen dreigt platteland te verlaten

De expert beveelt ook een verandering aan in hoe Marokkanen water consumeren, met de nadruk op het belang van verantwoordelijker beheer door iedereen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team