Zoeken

Water afgesloten in Casablanca

15 februari 2024 - 09:00 - Marokko

©

De lage waterdruk in grote steden als Casablanca baart de bewoners zorgen. Ze klagen over onverwachte wateronderbrekingen. De verantwoordelijken van watermaatschappij Lydec benadrukken dat de beschikbare watervoorraden onvoldoende zijn om aan de behoeften van de bevolking te voldoen in deze periode van waterschaarste.

Lydec waarschuwt dat de kloof tussen vraag en aanbod van water de komende maanden nog groter zal worden. De vele maatregelen die de regering de afgelopen weken heeft genomen om het waterverbruik in verschillende steden te rationaliseren, hebben de watervoorziening in metropolen zoals Casablanca beïnvloed. Bewoners klagen over een lage waterdruk en frequente onderbrekingen.

Lees ook: Marokko: mensen beginnen water te stelen

"De waterschaarste in Marokko begint ons echt zorgen te baren," zegt Samira (40) aan Le Matin. "Ik had niet gedacht dat de vermindering van de waterdruk zo’n grote impact op ons dagelijks leven zou hebben. Ik woon op de zesde verdieping en hier is de impact nog groter. Soms is er helemaal geen water meer, terwijl ik net af wilde wassen of douchen. We hopen dat de autoriteiten snel een oplossing vinden voor dit cruciale probleem."

De problematiek leidt tot felle reacties op sociale media. "Het probleem van de wateronderbrekingen is echt heel erg vervelend in mijn wijk," schrijft een Facebook-gebruiker. "Soms zitten we urenlang zonder water. Als de autoriteiten de waterdruk willen verminderen, moeten we op de hoogte worden gebracht van de momenten van de onderbrekingen, zodat we onze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen. Deze maatregel heeft een grote impact op ons dagelijks leven."

Lees ook: Dorpen in Chefchaouen al dagen zonder water en stroom

Moulay Ahmed Afilal, vice-burgemeester van Casablanca, verzekert dat de wateronderbrekingen niet te wijten zijn aan de overheid en niets te maken hebben met de genomen maatregelen om het waterverbruik te rationaliseren. De verantwoordelijke wijt ze aan "werkzaamheden van Lydec in bepaalde wijken." Saâd Azzaoui, directeur van Lydec, voegt toe dat "de reserves van de Al Massira-dam, die een groot deel van de stad van water voorziet, momenteel minder dan 2% bedragen, een aanzienlijke daling ten opzichte van de 30% die enkele jaren geleden werd geregistreerd."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team