Zoeken

Actualiteit over : Marokko

Boerka nu ook verboden in Marokkaanse scholen

Minister Mohamed Hassad van Onderwijs en Hoger opleiding heeft besloten om de boerka of niqaab in openbare scholen in Marokko verbieden.

Verboden Amazigh voornamen: ministerie van Binnenlandse zaken reageert

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken heeft in een verklaring gereageerd op de weigering van meerdere Amazigh voornamen in de laatste weken.

Casablanca: Koning Mohammed VI brengt onverwachtse nachtelijke bezoeken aan vertraagde projecten

Koning Mohammed VI bracht in de nacht van zondag op maandag een verrassingsbezoek aan meerdere projecten in Casablanca die vertraging hebben opgelopen. Dat gebeurde zonder het medeweten van de plaatselijke autoriteiten.

Koning Mohammed VI ontmoet nieuwe VN-gezant voor Sahara

Horst Köhler, nieuwe speciale gezant van de Verenigde Naties voor de Sahara, werd dinsdag door Koning Mohammed VI in Rabat ontvangen.

Ikea opent pop-up stores in Marokko

Op vrijdag 20 oktober zal de Zweedse meubelgigant Ikea drie nieuwe pop-up stores in Marokko inhuldigen. De winkels komen in Casablanca, Tanger en Marrakech. Het is de eerste keer dat de groep pop-up stores in Marokko opent.

Marokko zoekt mee naar oplossing voor Rohingya-crisis

Marokko heeft op zondag 15 oktober een voorstel ingediend bij de Interparlementaire Unie om een einde te maken aan het Rohingya-crisis. De moslim-minderheid wordt al jaren door het Myanmarese leger vervolgd.

Marokko: 95% getrouwde minderjarigen zijn meisjes

De Hoge Planning Commissie heeft ter gelegenheid van de internationale meisjesdag een rapport gepubliceerd over sommige aspecten van het leven van meisjes in Marokko. Er werd onder meer aandacht geschonken aan hun opleiding en huwelijken.

Marokko rolt opnieuw terreurcel Daesh op

De Marokkaanse autoriteiten hebben zaterdag de ontmanteling aangekondigd van een terroristische cel van de terreurorganisatie Daesh.

Nieuwe VN-gezant voor Sahara vandaag in Marokko

Horst Köhler, de nieuwe speciale gezant van de Verenigde Naties voor de Sahara, wordt deze zondag in Marokko verwacht.

Koning Mohammed VI kondigt creatie ministerie van Afrikaanse zaken aan

Koning Mohammed VI heeft tijdens een toespraak op vrijdag voor de opening van het nieuw parlementair jaar de creatie van een ministerie van Afrikaanse zaken aangekondigd.

0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 130 ... 4280

  • Wereld
  • Economie
  • Sport
  • Gemeenschap
  • Marokkanen in het buitenland
  • Bladna.nl

    Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team