Zoeken

Tanger: straten schoongemaakt... in de regen!

14 februari 2024 - 13:00 - Marokko

©

De schoonmaak van straten in Tanger door waterwagens van Mecomar, het bedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud van de stad, heeft woede gewekt bij de bevolking. De regenval maakt de actie extra wrang in een context van waterstress.

"Onverantwoord", noemt gemeenteraadslid Bilal Akouh de actie van Mecomar in de pers. Hij hekelt de waterverspilling op een moment dat de watervoorraden schaars worden. Akouh benadrukt de noodzaak om water te rationaliseren en de watervoorraden te gebruiken voor prioritaire sectoren, in plaats van ze te verspillen tijdens regenval.

Lees ook: article 56385

De actie van Mecomar komt er net na een campagne van de Nationale Dienst voor Water en Elektriciteit (ONEE) en het Waterbekkenagentschap Loukkos om te sensibiliseren rond het rationeel gebruik van water.

Lees ook: Marokko: mensen beginnen water te stelen

De bewoners van Tanger zijn dan ook verontwaardigd en uiten hun twijfels over de ernst van Mecomar om de waterbesparende maatregelen te respecteren. Ook de efficiëntie van de controle door de bevoegde instanties wordt in vraag gesteld. Akouh pleit voor een nauwe samenwerking tussen alle betrokkenen om de watervoorraden in deze periode van droogte te rationaliseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team