Zoeken

Water onaangekondigd afgesloten in Agadir

7 januari 2024 - 12:00 - Marokko

©

In Agadir zorgen onaangekondigde wateronderbrekingen steeds vaker voor verstoringen in het dagelijks leven van de inwoners.

Deze onderbrekingen zijn onderdeel van de maatregelen van de minister van Uitrusting en Water, Nizar Baraka, om het waterverbruik te reguleren en verantwoord gebruik te stimuleren. De maatregel leidt echter tot frustratie onder de inwoners van Agadir, die melden dat de stad te maken heeft met onaangekondigde wateronderbrekingen.

Lees ook: Casablanca richt zich op afvalwater door watertekort

Volgens Mohammed Benata, een agrarisch ingenieur en Doctor in Geografie, is de situatie in bepaalde Marokkaanse steden, waaronder Agadir, zorgwekkend en vereist het onmiddellijke aandacht. Ondanks recente neerslag zijn de reservoirs bijna leeg, wat de strategische watervoorraad in gevaar brengt. De ondergrondse waterreserves en de aquatische vegetatie zijn over de jaren heen uitgeput. Benata benadrukt dat Marokko, en met name regio’s zoals Souss en Agadir, te kampen hebben met een aanzienlijke afname van de waterbeschikbaarheid.

Gelukkig voorziet een ontziltingsinstallatie in Chtouka Ait Baha Agadir van drinkwater en ondersteunt het lokale boeren bij de irrigatie van hun gewassen. Om de trend te keren, is het volgens de specialist essentieel om de bevolking verder bewust te maken door media en onderwijsinstellingen bij deze inspanningen te betrekken. Ook benadrukt hij de urgentie van het versnellen van zowel grootschalige als kleinschalige ontziltingsprojecten om een stabiele watervoorziening te garanderen.

Lees ook: Mist wordt levensbron in Marokkaanse bergen

De expert suggereert verder dat maatregelen zoals het beperken van de waterstroom op bepaalde uren of dagen zorgvuldig en rechtvaardig overwogen moeten worden om een duurzaam beheer van deze essentiële bron te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team