Zoeken

Vier leiders Polisario-front gedood door Marokkaanse drone

2 september 2023 - 20:00 - Marokko

©

Zeker vier leiders van het Polisario-front zijn gedood door een drone van het Marokkaans leger in de bufferzone in de Sahara.

Het Polisario heeft vrijdag aangekondigd dat het vier leiders heeft verloren die aanvallen uitvoerden op de Marokkaanse koninklijke strijdkrachten in de bufferzone in de Sahara. "De commandant van het zesde militaire district, Abba Ali Hamudi, lid van het nationale secretariaat van het Polisario, is samen met drie andere strijders gevallen," aldus het Polisario-persagentschap SPS. De drie andere slachtoffers zijn Bashir Said Llyamam, brigadecommandant; Hamadi Belaid, voormalig algemeen secretaris van het "Ministerie van Onderwijs"; en Salama Al-Mahdi Sidi Al-Arabi, communicatiespecialist.

Lees ook: Polisario reageert op Israëlische erkenning Marokkaans Sahara

"Na gevechten in de regio Mahbes, heeft de Marokkaanse luchtmacht gereageerd door twee drones van Israëlische makelij te gebruiken," meldt de Sahrawi-nieuwssite Ecsaharaui. Deze nieuwe gevechten vonden plaats tijdens het bezoek van een Amerikaanse delegatie, geleid door Joshua Harris, onderminister van Buitenlandse Zaken voor Noord-Afrika, in het kader van inspanningen om het door de Verenigde Staten gesteunde vredesproces in de Sahara nieuw leven in te blazen.

Lees ook: Polisario-aanhanger in Spaanse Congres: "Marokkaans-Spaanse crisis nabij"

In april 2021 kwam Addah Al-Bendir, hoofd van de gendarmerie van de onafhankelijkheidsbeweging, om het leven tijdens een Marokkaanse drone-aanval in de zone van Ross Irni bij Tifariti. In december van hetzelfde jaar meldden bronnen dicht bij het Polisario dat twee andere soldaten van de beweging waren gedood door Marokkaanse militairen.

Bladna.nl