Zoeken

Nieuwe ontwikkelingen in "seks voor goede cijfers"-zaak in Settat

7 december 2021 - 17:00 - Marokko

©

De voorzitster van de Hassan 1 Universiteit riskeert eveneens een veroordeling in de zogenaamde "seks voor goede cijfers"-zaak in Settat. De vijf docenten die momenteel in deze zaak worden vervolgd, moeten volgende week maandag voor de rechter verschijnen.

De voorzitster van de Hassan 1 Universiteit zit in de problemen. De minister van Hoger Onderwijs, Abdellatif Miraoui, zou haar een zware sanctie kunnen opleggen als de rechtbank haar morele verantwoordelijkheid in het sextortieschandaal dat de Faculteit Rechtswetenschappen in Settat doet wankelen, in twijfel trekt. Bovendien verwijt de centrale leiding van het verantwoordelijke ministerie haar dat ze niet meteen de nodige maatregelen heeft getroffen voordat het schandaal uitbrak, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Marokko: docenten wisselen goede cijfers in voor seks

De zaak kwam afgelopen september aan het licht. Uit screenshots bleek dat een docent aan de genoemde faculteit een vrouwelijke studente om seksuele gunsten had gevraagd in ruil voor goede cijfers. Dit was voor het ministerie de aanleiding om de Algemene Inspectiedienst opdracht te geven voor een intern onderzoek. Verder werd de universiteitsdocent die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie van zijn vrouwelijke studenten, ook geschorst.

Lees ook: Universiteitsdocenten beschuldigd van seksuele intimidatie in Settat

Tegelijkertijd werd een onderzoek ingesteld door de Nationale Brigade van de Gerechtelijke Politie (BNPJ). Dit onderzoek leverde informatie op over in totaal vijf professoren die betrokken zouden zijn bij de zogenaamde "seks voor goede cijfers"-zaak. Ze worden vervolgd voor seksuele chantage en mensenhandel. Op verzoek van hun advocaten is hun proces, dat aanvankelijk was gepland voor 1 december jongstleden, uitgesteld tot 8 december.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team