Zoeken

Seks voor goede cijfer in Settat: verrassende wending bij laatste hoorzitting

11 februari 2022 - 16:20 - Marokko

©

De zaak tegen vijf professoren van de faculteit rechten die betrokken zouden zijn bij het zogenaamde "seks voor goede cijfers"-affaire aan de universiteit van Settat, kreeg een onverwachte wending door de getuigenissen van de studentes. De slachtoffers van de seksuele intimidatie hebben officieel de beschuldigingen ontkend.

Het eerste verrassende nieuws op de zitting van maandag: de rechtbank heeft besloten dat het proces tegen de studentes die het slachtoffer zouden zijn geworden van seksuele intimidatie, achter gesloten deuren zal plaatsvinden. De tweede verrassing: sommigen van hen ontkenden het slachtoffer te zijn geweest van seksuele intimidatie.

Lees ook: Slachtoffers seksuele intimidatie in Marokko: "Breek de stilte"

Een van de vermoedelijke slachtoffers motiveerde haar relatie met een van de beschuldigde professoren met het feit dat zij uit dezelfde buurt kwamen. Zij ontkent dat hij voor haar heeft bemiddeld tijdens haar studie. Het andere slachtoffer zou hebben verklaard dat de berichten die zij met een van de verdachten heeft uitgewisseld, berustten op het feit dat zij hem in zijn verkiezingscampagne had gesteund, meldt Assabah. Zij en haar vermeende belager behoren echter niet tot dezelfde politieke partij.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in "seks voor goede cijfers"-zaak in Settat

De vijf van seksuele intimidatie beschuldigde docenten - van wie er twee in voorlopige hechtenis zitten - ontkenden tijdens de hoorzitting de beschuldigingen. Zij beweren dat zij het slachtoffer zijn van een afrekening vanwege de jonge studentes de. De jonge vrouwen zouden de docenten hebben aangeklaagd omdat zij melding hadden gedaan van examenfraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team