Zoeken

School in Oudja middelpunt seksschandaal

1 januari 2022 - 19:00 - Marokko

©

Na de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en Politieke Wetenschappen in Settat werd ook de ENCG hogeschool voor handel en beheer in Oujda opgeschud door een "seks voor goede cijfers"-schandaal. De verdachte is weer een docent.

In Oujda wordt een leraar ervan beschuldigd seksuele gunsten te hebben gevraagd van een van zijn studentes in ruil voor goede cijfers. Seksueel getinte gesprekken tussen beiden werden op grote schaal gedeeld op Twitter. Het ging onder meer om erotische berichten die de leraar via zijn Facebook-account naar de studente stuurde. "Wil je..., kom voor orale seks" klonk het.

Lees ook: Universiteitsdocenten beschuldigd van seksuele intimidatie in Settat

Dit geval van seksuele chantage heeft tot heftige reacties geleid. De studentenvereniging van ENCG Oujda en de vereniging ENCG Alumni Oujda hebben een verklaring afgelegd waarin zij "alle vormen van discriminatie en seksuele intimidatie" en "alle vormen van laster" veroordelen. Zij riepen op "het onderzoek te bespoedigen en de inhoud van de anonieme boodschap te bevestigen of te ontkennen", en tegelijkertijd "de waardigheid van studenten en docenten te beschermen". Dinsdag demonstreerden universiteitsstudenten buiten de ENCG uit solidariteit met de getroffen studente. Ze scandeerden slogans tegen elke aantasting van de waardigheid van studenten.

Lees ook: Celstraf voor dader gefilmde seksuele intimidatie in Tanger

Ook het presidium van de Mohammed I universiteit van Oujda heeft een perscommuniqué uitgegeven waarin het iedere maatregel tegen de waardigheid van studentes veroordeelt, vraagt om hun rechten te waarborgen en voor goede studieomstandigheden te zorgen. Zij wil een platform oprichten waar studenten hun klachten kunnen indienen en een commissie installeren bestaande uit leraren en een psychiater. ENCG heeft ook toegezegd juridisch advies en steun te verlenen wanneer dat nodig is, een gratis telefoonnummer in te stellen waar dergelijke incidenten kunnen worden doorgestuurd en gemeld, en studenten een e-mailadres te geven waar zij hun klachten naartoe kunnen sturen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team