Zoeken

Marokko: docenten wisselen goede cijfers in voor seks

28 november 2021 - 18:20 - Marokko

©

Vijf docenten van de Faculteit Juridische en Politieke Wetenschappen van Settat, worden vervolgd voor sextortion en zullen aanstaande donderdag voor de procureur des Konings bij het Hof van Beroep worden voorgeleid.

De vijf docenten zouden betrokken zijn bij de zogenaamde "seks voor goede cijfers"-zaak. Ze worden beschuldigd van seksuele chantage en mensenhandel, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Leraar islam gearresteerd voor seksuele intimidatie in Berkane

De Gerechtelijke Politie (BNPJ) heeft besloten om hen voor te dragen aan de procureur des Konings bij het Hof van Beroep van Settat, na afloop van het onderzoek naar een professor aan de Faculteit Juridische en Politieke Wetenschappen in Settat die in ruil voor seks goede cijfers zou hebben gegeven aan studentes. Hij zou de feiten hebben bekend.

Het onderzoek stelde de BNPJ in staat drie andere docenten te identificeren en aan te houden. Ze waren als bemiddelaar opgetreden om een student die een klacht tegen de professor had ingediend, te doen afzien van zijn klacht.

Lees ook: Meisje verkracht door schoolhoofd in Marokko

Na de verspreiding van telefoongesprekken met seksuele connotaties tussen de professor en zijn studenten op WhatsApp, gaf het ministerie de inspectiedienst de opdracht om een intern onderzoek in te stellen. Daarna werd besloten om de universiteitsprofessor te schorsen en hem te vervolgen voor de seksuele intimidatie van zijn studentes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team