Zoeken

Universiteitsdocenten beschuldigd van seksuele intimidatie in Settat

4 december 2021 - 12:30 - Marokko

©

Het Hof van Beroep van Settat heeft woensdag besloten een van vijf professoren die betrokken zijn bij een zaak van seksuele intimidatie op de Hassan I-universiteit, te arresteren en in staat van beschuldiging te stellen. De andere vier beschuldigden zijn voorlopig vrijgelaten.

Het verhaal dateert van september vorig jaar. Aan de universiteit van Settat, waar een professor in de rechten goede cijfers zou gegeven hebben in ruil voor seksuele betrekkingen met studentes, meldt Telquel, eraan toevoegend dat na een klacht van een studente er nog vier andere professoren werden gearresteerd die als tussenpersoon bij deze zaak zouden hebben gehandeld.

Lees ook: Leraar islam gearresteerd voor seksuele intimidatie in Berkane

Afgelopen woensdag werden de vijf professoren voorgeleid bij de openbare aanklager in de rechtbank van Settat. De rechter besloot één professor economie in hechtenis te nemen, terwijl de andere vier werden aangeklaagd maar voorlopig in vrijheid werden gesteld.

Lees ook: Marokko: schoolleraar opgepakt voor seksueel misbruik leerlingen

Na de zitting diende de decaan van de faculteit rechten en politieke wetenschappen van de Hassan I-universiteit zijn ontslag in. Hij zou sowieso door het ministerie van Hoger Onderwijs worden afgezet, aldus Telquel.

Bladna.nl