Zoeken

Aziz Akhannouch voor rechter gedaagd

9 december 2021 - 18:20 - Marokko

aziz-akhannouch-convocatie-tribunaal.jpg

De rechtbank van Youssoufia heeft regeringsleider Aziz Akhannouch en minister van Onderwijs Chakib Benmoussa gedagvaard in een zaak betreffende de verzekering van een leerlinge van de Sultan Moulay El Hassan College die het slachtoffer was van een schoolongeval.

Een leerlinge van de Sultan Moulay El Hassan College in Youssoufia, die tijdens een sportles haar been brak, werd niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij die de school afsloot. In een medische attest staat echter dat ze 30 dagen ongeschikt is. Haar schadevergoeding is geweigerd zonder dat haar familie in kennis werd gesteld van de redenen voor de weigering. Het hof moet beslissen over de geldigheid ervan.

Lees ook: Marokko: 62 miljard dirham voor onderwijs in 2022

De vader van de studente bracht de zaak voor de rechter. Hij legde aan Al Massae de redenen uit: zijn dochter stond op het ogenblik van het ongeval onder toezicht van een lerares lichamelijke opvoeding. Zij was regelmatig ingeschreven en de verzekeringspremies werden betaald op het ogenblik van de inschrijving. Wat voor de vader van het slachtoffer onbegrijpelijk is, is de weigering van de verzekeringsmaatschappij om de schadevergoeding uit te betalen, omdat de voorwaarden van het met het ministerie van Onderwijs gesloten contract niet zouden zijn nageleefd. Volgens hem komt deze weigering neer op het niet nakomen van de verplichtingen van de wetgeving inzake de dekking van leerlingen.

Lees ook: Marokkaanse leerlingen komen om bij zwaar verkeersongeval

In verband met de klacht van de vader van de leerlinge heeft de rechtbank van Youssoufia regeringsleider Aziz Akhannouch, minister van Onderwijs Chakib Benmoussa, de Regionale Academie van Onderwijs van Marrakech-Safi en de Provinciale Academie van Onderwijs van Youssoufia gedagvaard. Het proces begint op 21 december.

Bladna.nl