Zoeken

Casablanca: vrouwelijke leerkrachten slachtoffer seksuele intimidatie

5 januari 2022 - 21:00 - Marokko

©

Vrouwelijke docenten aan de Technische Hogeschool EST in Casablanca beweren het slachtoffer te zijn van seksuele intimidatie en verbaal geweld door één van hun collega’s. Laatstgenoemde wordt momenteel vervolgd en zal op 25 januari 2022 voor de rechter moeten verschijnen.

Een nieuw geval van seksuele intimidatie in Marokko. Deze keer is het de EST Hogere School voor Technologie in Casablanca die in het middelpunt van een seksschandaal staat. De voormalige voorzitter van de afdeling managementtechnieken en andere ambtenaren van de school zouden bij deze zaak betrokken zijn. Bij de voormalig voorzitter van de Hassan II-universiteit in Casablanca en huidige minister van Solidariteit, Sociale integratie en Gezin, Awatef Hayar, en bij de directeur van de school werden verschillende klachten ingediend, waaraan geen gevolg is gegeven. Zo’n 100 klachten werden verzwegen in een poging de zaak in de doofpot te stoppen.

Lees ook: Tanger: leraar geschorst wegens seksuele intimidatie

Volgens getuigenissen verzameld door Al Omk Al Maghribi, werd een groot aantal vrouwelijke leerkrachten het slachtoffer van chantage, seksuele intimidatie en verbaal geweld met de dreiging van schorsing voor degenen die weigerden zich te onderwerpen aan de wensen van de beschuldigde leerkracht. De professor wordt er ook van beschuldigd te hebben geprobeerd een vrouwelijke professor te verkrachten in haar hotelkamer tijdens een wetenschappelijke conferentie in Tunesië.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in "seks voor goede cijfers"-zaak in Settat

De affaire brak uit na het aftreden van de voorzitter van de afdeling managementtechnieken. De betrokken professor wordt momenteel vervolgd en zal op 25 januari voor de rechter moeten verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team