Zoeken

Marokko: docent 2 jaar cel in wegens seksuele intimidatie

17 januari 2022 - 11:40 - Marokko

©

De universiteitsprofessor die betrokken was bij de seksuele chantage van studentes in ruil voor goede cijfers aan de Hassan I Universiteit in Settat, werd afgelopen woensdag door de rechtbank van dezelfde stad veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

De leraar zat reeds in voorlopige hechtenis in de gevangenis van Ali Moumen en is nu door de strafkamer van het Hof van Beroep van Settat schuldig bevonden aan "aanranding van de eerbaarheid, geweldpleging en ongewenste intimiteiten". Hij heeft tien dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing.

Lees ook: Slachtoffers seksuele intimidatie in Marokko: "Breek de stilte"

De zaak dateert van september vorig jaar, nadat berichten van seksuele aard tussen de vervolgde professor en één van zijn studentes op sociale media waren verspreid. Sindsdien zijn verschillende gevallen van seksuele intimidatie van studentes door hun professoren aan Marokkaanse universiteiten aan het licht gekomen.

Lees ook: School in Oudja middelpunt seksschandaal

Naast de hoofdverdachte moeten donderdag nog vier andere professoren voor de rechter verschijnen met betrekking tot hetzelfde schandaal. Ze worden beschuldigd van het "aanzetten tot losbandigheid, discriminatie op grond van geslacht en geweld tegen vrouwen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team