Zoeken

Marokko bij de minst voorbereide landen op epidemie

10 december 2021 - 21:40 - Marokko

©

Zoals vele andere landen in de wereld heeft Marokko te kampen met epidemieën en pandemieën. Dit jaar is het koninkrijk achterop geraakt op de Global Health Security 2021. Het koninkrijk staat op de 108e plaats wereldwijd en is 11e in Afrika.

Marokko is twee plaatsen gezakt in deze ranglijst vergeleken met 2019. Dit is de conclusie van het nieuwe Global Health Security (GHS) Index 2021-rapport, waarin het vermogen van 195 landen wordt beoordeeld om zich voor te bereiden op epidemieën en pandemieën. Het is op 8 december gepubliceerd, meldt H24info.

Lees ook: Marokko heeft 15 miljoen vaccins in voorraad

Deze lage klassering is te wijten aan de moeilijkheden die Marokko ondervindt bij de aanpak van "antimicrobiële resistentie", met name bij "bewakings- en waarschuwingsmechanismen", en aan het vermogen van "ziekenhuizen en gezondheidscentra om patiënten tijdens epidemieën te verzorgen". Ook de "zwakke capaciteit" van gezondheidswerkers om "tijdens epidemieën te werken en te reageren" wordt genoemd.

Daarentegen wordt Marokko enorm geprezen voor zijn Covid 19-vaccinatiecampagne en scoort hier 100%.

Lees ook: Covid Marokko: vierde vaccindosis niet uitgesloten

De Global Health Security index wordt samengesteld door het Johns Hopkins Center for Health Security, het Nuclear Threat Initiative en de Economist Intelligence Unit. De GHS-index is onderverdeeld in zes categorieën om een oordeel te vormen van het vermogen van landen om "biologische dreigingen te voorkomen, op te sporen en erop te reageren" evenals "factoren die dit vermogen kunnen belemmeren of verergeren, zoals gezondheidsstelsels en daarmee samenhangende normen en risico’s".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team