Zoeken

Marokko bij de veiligste landen ter wereld

30 november 2021 - 15:00 - Marokko

©

Dankzij een goed herstelvermogen en een doeltreffend beheer van de coronapandemie, hoort Marokko bij de 30 veiligste landen ter wereld.

De rangschikking is de conclusie van het Koninklijk Instituut voor Strategische Studies (IRES), in de negende editie van haar strategische scorekaart voor dit jaar.

Lees ook: Casablanca 5e veiligste stad in Arabische wereld

Volgens het rapport handhaaft Marokko de plaats van het zesde meest vreedzame land in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Het land staat ook in de top 30 van veiligste landen ter wereld en wordt dit jaar beschouwd als het veiligste Afrikaanse land. Een positie die deels toe te schrijven aan het goede beheer van de gezondheidscrisis door het koninkrijk.

In het onderzoek werd ook rekening gehouden met het algemene veiligheidsaspect van het koninkrijk. In dit verband heeft IRES aangegeven dat de positie van Marokko daalde in de index. "Dit kan onder meer worden verklaard door de instabiliteit van het regionale klimaat", aldus de Commissie.

Lees ook: Covid-19: Marokko is een van de veiligste landen ter wereld

Wat terrorisme betreft, blijkt uit het rapport dat Marokko, ondanks zijn inspanningen op dit gebied, sinds 2019 in de categorie "zeer lage impact" blijft zitten. "Dit wordt in verband gebracht met de terreuraanslag van 2018 in Marokko, met betrekking tot de moord op twee jonge Scandinavische toeristen door personen die trouw hadden gezworen aan Daesh."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team