Zoeken

Marokko 43e op het gebied van cyberveiligheid

19 december 2021 - 19:00 - Marokko

©

Internationale instanties erkennen de inspanningen van Marokko op het gebied van cyberveiligheid. Dit jaar staat het koninkrijk op de 43ᵉ plaats van de 194 landen in de wereld die tegen dit fenomeen strijden. Dat is een sprong van 7 plaatsen ten opzichte van de ranglijst van 2019.

De krant ALM meldt dat de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU), onderdeel van de Verenigde Naties, in haar Global Cybersecurity Index heeft aangetoond dat de Marokkaanse autoriteiten bereid zijn cyberdreigingen als een ernstig probleem te erkennen.

Lees ook: Marokko: bijna 400 cyberaanvallen verijdeld in 2020

De index heeft tot doel tekortkomingen vast te stellen, te dienen als stappenplan voor nationale strategieën, informatie te verstrekken over juridische strategieën, capaciteit op te bouwen, praktijken onder de aandacht te brengen, internationale normen te versterken en een cultuur van cyberbeveiliging te bevorderen.

Lees ook: Marokko en Israël nemen deel aan cyberaanval-oefening

Zo heeft Marokko dit jaar via het Directoraat-generaal voor de beveiliging van informatiesystemen (DGSSI) ruim 400 keer moeten reageren op incidenten van uiteenlopende omvang. Volgens ambtenaren zijn deze maatregelen er in de eerste plaats op gericht de risico’s tot een minimum te beperken en belangrijke of gevoelige infrastructuur te beschermen tegen buitenlandse en lokale dreigingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team