Zoeken

Marokko heeft 15 miljoen vaccins in voorraad

11 november 2021 - 15:00 - Marokko

©

Marokko heeft tot op dag van vandaag 63 miljoen doses coronavaccin ontvangen en 48 miljoen doses toegediend. Het koninkrijk bezit momenteel een voorraad van 15 miljoen doses.

Dankzij deze voorraad kan de vaccinatiecampagne worden voortgezet, wat uiterst belangrijk is nu de vaccinpas verplicht is in openbare plaatsen. De voorraad bestaat uit 10,5 miljoen doses van het Sinopharm-vaccin en 4,4 miljoen doses van het Pfizer-vaccin.

Lees ook: Marokko gaf 6 miljard dirham uit voor coronavaccins

Maroc Hebdo, die deze cijfers heeft gepubliceerd, herinnert eraan dat Premier Aziz Akhannouch kort geleden had laten weten dat, net zoals in vele landen ter wereld, "het merendeel van de Marokkanen positief hebben gereageerd op de vaccinatiecampagne". Het regeringshoofd verklaarde ook dat de "burgers hun recht op een normaal leven eisen" en dat "dit de verwachtingen zijn waaraan de regering wil voldoen".

Lees ook: Covid Marokko: vierde vaccindosis niet uitgesloten

Om de coronapandemie in te dammen, heeft Marokko tot eind september van dit jaar, ruim 6 miljard dirham uitgegeven voor de aankoop van vaccins. Dit werd betaald uit het in 2020 opgerichte speciale coronafonds.

Bladna.nl