Zoeken

Marokko versterkt defensie met Turkse Cobra II pantservoertuigen

20 januari 2024 - 20:39 - Marokko

©

Marokko richt zich opnieuw tot Turkije voor de aanschaf van nieuwe wapens, met een significante bestelling van tweehonderd gepantserde Cobra 2-voertuigen.

Deze aankoop van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) wordt gedaan bij het Turkse defensiebedrijf Otokar, meldt Africa Intelligence. Ongeveer twintig van deze voertuigen zullen worden toegewezen aan Marokkaanse blauwhelmen die deelnemen aan vredesmissies van de Verenigde Naties.

Lees ook: Marokko versterkt militaire macht: focus op Turkse Akinci

De waarde van deze bestelling bedraagt 136 miljoen dollar. Otokar zal niet alleen hoogwaardige gepantserde voertuigen leveren, maar ook reserveonderdelen, onderhoudsapparatuur en trainingsdiensten. De eerste leveringen worden verwacht tegen eind 2024, met verdere leveringen gedurende het volgende jaar.

Het Cobra II 4x4 gepantserd tactisch wielvoertuig beschikt over superieure technische en tactische kenmerken, waaronder verbeterde ballistische bescherming, een grotere laadcapaciteit en meer binnenruimte. Het is inzetbaar voor diverse doeleinden zoals troepentransport, antitankvoertuig, verkenningsplatform, grondobservatie-eenheid, geavanceerde observatiepost en zelfs als ambulance.

Lees ook: Algerije wil Turkse drones kopen als tegenwicht voor Marokkaanse drones

Met zijn V-vormige stalen romp biedt de Cobra 2 bescherming tegen mijnen, explosieven, artilleriescherven en wapens op lange afstand. Het kan worden uitgerust met verschillende wapens en koepelopties, waaronder 12,7 mm machinegeweren, 20 mm kanonnen en antitankraketten. Dit voertuig werd oorspronkelijk ontworpen voor het Turkse leger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team