Zoeken

Moderne Amerikaanse pantserwagens voor Marokko

25 april 2024 - 19:00 - Marokko

©

Marokko heeft een aantal nieuwe generatie High Mobility Multipurpose Vehicles (HMMWV’s), beter bekend als Humvees, aangeschaft na goedkeuring van het Amerikaanse Congres in februari.

De voertuigen worden ter beschikking gesteld van verschillende eenheden van de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) en zullen worden ingezet op verschillende fronten, met name in de Sahara.

Lees ook: Marokkaanse militaire uitgaven dalen, Algerijnse uitgaven versnellen

Het Marokkaanse leger versterkt zich met de aanschaf van 500 Humvees van de nieuwste generatie, bedoeld voor infanterie en logistiek, voor een bedrag van 10 miljoen dollar. "Dit zijn Humvees van de nieuwe generatie die verschillende korpsen en eenheden van de FAR zullen vervoegen als onderdeel van een voortdurend proces van vernieuwing en modernisering van de uitrusting van het leger", legt de militaire consultant Abdelhamid Harifi uit aan Médias24. Volgens hem is deze aanschaf van cruciaal belang voor de Koninklijke Strijdkrachten. Deze voertuigen zijn met name aangepast aan de moeilijke omstandigheden in de grensgebieden.

Lees ook: VAE geven gevechtsvliegtuigen toch niet aan Marokko

"De aanschaf van 4x4-voertuigen voor een operationeel leger dat op verschillende fronten wordt ingezet, met name in de Sahara en aan de landgrenzen van het koninkrijk, is essentieel om een ​​actief wagenpark te behouden, in goede operationele staat en gemakkelijk mobiel in noodgevallen", aldus de expert, die erop wijst dat "de operationele omstandigheden in de Sahara ervoor zorgen dat de slijtage en het aantal defecten van voertuigen aanzienlijk is". "Daarom is de behoefte aan constante en regelmatige aankoop van voertuigen als verbruiksgoederen essentieel", voegt hij toe.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team