Zoeken

Nieuwe pantservoertuigen voor Marokkaanse hulptroepen

30 maart 2024 - 12:00 - Marokko

©

De modernisering van het Marokkaanse leger gaat voort. De Marokkaanse hulptroepen hebben 88 gepantserde BearCat-voertuigen in ontvangst genomen van de Amerikaanse firma Lenco Industries.

In een persbericht meldt Lenco Industries de levering van de BearCat-voertuigen te hebben afgerond. De voertuigen werden geproduceerd in de hoofdfabriek van Lenco in Pittsfield, Massachusetts. De BearCat is uitgerust met hoogwaardige bepantsering en een krachtig 4x4-systeem, waardoor het 10 tot 12 militairen kan vervoeren en moeiteloos over ruig terrein kan manoeuvreren. Met een topsnelheid van 145 km/u is het voertuig ook geschikt voor snelle interventies in crisissituaties.

Lees ook: Nieuwe helikopters voor Marokkaanse luchtmacht

De bestelling van het Marokkaans leger omvatte vijf verschillende varianten van de BearCat, die elk zijn ontworpen voor een specifiek type missie. De BearCat Riot Control-variant is speciaal ontwikkeld voor internationale politiekorpsen en is uitgerust met een sterke hydraulische ploeg om auto’s, puin en andere obstakels te verplaatsen. Het voertuig heeft ook beschermingsschermen op alle ramen, blusmiddelen en diverse niet-dodelijke opties voor gebruik in oproersituaties. De andere BearCat-varianten die aan Marokko zijn geleverd, zijn bedoeld voor troepentransport, communicatie en het beveiligen van konvooien.

Lees ook: Marokkaans leger uitgerust met beste gevechtshelikopters ter wereld

De BearCat-voertuigen behoren tot de categorie lichte en middelzware gepantserde interventievoertuigen die hun nut al hebben bewezen bij honderden speciale tactische teams in de Verenigde Staten en andere landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team