Zoeken

Duikers om drugs van Marokko naar Spanje te smokkelen

2 november 2021 - 19:20 - Marokko

©

Drugshandelaren concurreren met elkaar om hun activiteiten, ondanks de sluiting van de grenzen tussen Marokko en Spanje, voort te kunnen zetten. Na de narcodrones, worden de drugs nu ook met behulp van duikers vervoerd.

Drugsbaronnen maken gebruik van de diensten van Marokkaanse en Spaanse duikers om hun goederen van Marokko naar Spanje te vervoeren. Het gaat om een "netwerk van duikers", opgeleid in Nador en Driouch. Ze moeten de drugs van de zeebodem halen en naar speedboten brengen die in de wateren van de Middellandse Zee geparkeerd liggen, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Nador: arrestaties voor internationale drugssmokkel

De drugs worden in vrachtwagens van Marokko naar de Middellandse Zeekust vervoerd en vervolgens toevertrouwd aan Marokkaanse duikers voor vervoer naar speedboten, alvorens in zee te worden gegooid. Daarna worden ze opgehaald door Spaanse duikers die zorgen voor het vervoer naar de kust in plezierboten, schrijft dezelfde bron. De drugsbaronnen proberen op deze manier te ontsnappen aan de controles van de Marokkaanse en Spaanse veiligheids- en antidrugsdiensten.

Lees ook: Laat Spanje opzettelijk drugs door naar Marokko?

Het netwerk wordt geleid door voormalige drugshandelaren uit Zuid-Spanje. Hun plannen werden door de Spaanse veiligheidsdiensten verijdeld tijdens een grote drugsbestrijdingsoperatie, die resulteerde in de arrestatie van verschillende duikers, de inbeslagname van grote hoeveelheden drugs, gesofisticeerde telecommunicatieapparatuur en GPS-volgapparatuur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team