Zoeken

Marokko: drugshandelaars opgepakt na achtervolging op zee

27 december 2021 - 19:40 - Marokko

©

De Koninklijke Marine heeft vrijdag na een achtervolging op zee een drugssmokkel kunnen verijdelen. Tijdens hun vlucht dumpten ze twee ton drugs in zee. De drugs werden in beslag genomen samen met nog eens 11 ton drugs die in een villa in Tanger werden gevonden.

Een militaire bron vertelde aan persagentschap MAP dat de Koninklijke Marine een operatie voor drugssmokkel heeft verijdeld door een speedboot te achtervolgen in de Middellandse Zee, voor de kust van Nador.

Lees ook: Douanier komt om tijdens achtervolging in Straat van Gibraltar

Tijdens de ontsnapping gooiden de smokkelaars 64 pakketten drugs van ongeveer twee ton in zee. De door de Marokkaanse kustwacht in beslag genomen drug werd naar een militaire basis in Nador gebracht voor verder onderzoek.

Een speciale eenheid van de gendarmerie heeft vrijdag ook 11 ton drugs in beslag genomen in een villa in Tanger die toebehoort aan een van de verdachten die bij de smokkel betrokken zijn. De gendarmerie zet haar onderzoek voort om de werkwijze van het drugsnetwerk vast te stellen.

Lees ook: Tanger: meer info’s over crash drugsvliegtuig

Afgelopen maandag werd in het kader van dezelfde zaak een grote som geld, geschat op een miljoen euro, in beslag genomen in een flat in het centrum van Tanger. De Koninklijke Marine wist op 22 december ook de smokkel van meer dan een ton drugs, verpakt in 36 pakketten, in de baai van Al Hoceima te verhinderen. De drugs werden vervoerd in een vissersboot. Drie mensen werden toen gearresteerd.

Bladna.nl