Zoeken

Laat Spanje opzettelijk drugs door naar Marokko?

25 mei 2021 - 19:00 - Economie

©

Volgens de website Mahgreb Intelligence zou Spanje, terwijl ze Marokko beschuldigen van "agressie" en "chantage" vanwege de massale overtocht van migranten naar Sebta, een grote partij illegale drugs die voor Marokko was bestemd, de douane hebben laten passeren. Afgelopen vrijdag heeft de nationale veiligheidsdienst DGSN een grote hoeveelheid psychotrope drugs en cocaïne in beslag genomen die afkomstig was uit de haven van Algeciras.

In samenwerking met de douane in de haven Tanger-Med heeft de Marokkaanse politie afgelopen vrijdag 361.672 tabletten van een psychotrope drug en 4477 kilogram cocaïne in beslag genomen die afkomstig waren uit Algeciras. Volgens de website zou deze drugsvangst in Tanger in verband staan met de diplomatieke spanningen die er heersen tussen Spanje en Marokko.

De meest recente gebeurtenis waardoor de verhoudingen tussen het koninkrijk en het Iberische buurland verder zijn verslechterd, is de aankomst van 8000 migranten in de Spaanse enclave Sebta. Onder de migranten die vanuit Marokko naar Spanje zijn gezwommen en gevaren, bevonden zich ongeveer 2000 minderjarigen. In Spanje werd al snel geconcludeerd dat de massale overtocht van migranten door Marokko als vergeldingsmiddel is ingezet omdat de regering in Madrid onderdak en medische zorg heeft gegeven aan Polisario-leider Brahim Ghali.

De secretaris-generaal van de Polisario, Brahim Ghali, werd behandeld in een ziekenhuis in het Spaanse stadje Logroño, onder de schuilnaam Mohamed Ben Battouche. Dit was het voorlaatste dieptepunt in de diplomatieke relatie tussen Marokko en Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team