Zoeken

Rechtbank Tanger behandelt zaak crash drugsvliegtuig

24 januari 2022 - 17:00 - Marokko

©

De rechtszaak tegen zes verdachten, onder wie een Spanjaard, die gearresteerd werden na de crash van een klein vliegtuigje dat drugs vervoerde naar Spanje, is vrijdag van start gegaan in de rechtbank van eerste aanleg in Tanger.

Het zestal zal zich voor de Marokkaanse justitie moeten verantwoorden voor de acties die ze ondernomen hebben. Onder hen bevindt zich Ignacio, een jonge Spaanse piloot en een derdejaars student luchtvaart, die drugs naar Spanje vervoerde. Het vliegtuig steeg op in de buurt van een woonwijk op de weg tussen Sebt Zinnatt en Dar Chaoui, in de buurt van Tanger. Het toestel botste tegen een vuilniswagen en crashte. De piloot vertelde de rechercheurs dat hij niet wist waar hij heen ging, meldt Al Oâmk Al Maghribi. Hij beweerde daarom dat hij per ongeluk het Marokkaanse luchtruim had geschonden.

Lees ook: Marokko: onderzoek naar crash klein vliegtuig

Tevens deelde Ignacio mee dat een vriend hem vroeg naar Ceuta te vliegen om een lading drugs te vervoeren voor 50.000 euro, terwijl hem niet verteld werd dat het vliegtuig in Marokko zou landen. De jongeman zegt het slachtoffer te zijn van een drugsnetwerk dat hem dwong voor hen te werken. De piloot wordt vervolgd wegens illegaal bezit, vervoer en smokkel van drugs en het illegaal betreden van het Marokkaans grondgebied.

In dezelfde zaak staan de chauffeur van de vuilniswagen, zijn metgezel, een werknemer van een gemeentelijk afvalophaalbedrijf en een medewerkster van een coöperatie in de plattelandsgemeente Sabt Zeinat. De eerste drie worden ervan beschuldigd de piloot te hebben geholpen in de smokkelzaak. De medewerkster van de coöperatie wordt beschuldigd van het stelen van een pakje marihuana uit het vliegtuig. Ze verborg het pakje op de boerderij van de coöperatie. Ze werd aangeklaagd voor diefstal en drugsbezit.

Lees ook: Tanger: meer info’s over crash drugsvliegtuig

In het kader van het onderzoek dat werd ingesteld na de inbeslagname van 12 ton drugs en de crash van het vliegtuig, had de Koninklijke Gendarmerie eind december een verdachte drugshandelaar gearresteerd in een luxe wooncomplex in Tanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team