Zoeken

Drugskartel Sinaloa toont interesse voor Marokkaanse hasj

22 oktober 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Spaanse Guardia civil heeft een drugsorganisatie opgerold die hasj vanuit Marokko importeerde. De drugs werd per vliegtuig of helikopter vervoerd door piloten van de Mexicaanse drugskartel Sinaloa.

Tijdens de antidrugsoperatie werden 41 leden van de organisatie in Los Palacios bij Sevilla gearresteerd. Ook werden 1300 kilo Marokkaanse hasj en vier vliegtuigen in beslag genomen en werd een wietplantage ontdekt.

Lees ook: Spanje: pilotenschool voor vervoer hasj uit Marokko

Twee maanden geleden wist de Guardia civil de hand te leggen op een eerste vliegtuig van de organisatie, met 420 kilo hasj aan boord. Het toestel was in Marokko opgestegen. De twee bemanningsleden werden gearresteerd.

In september 2019 was al een toestel van de kartel in Marokko neergestort tijdens een nachtvlucht. Het onderzoek naar de drugsorganisatie was na de crash ingesteld. Het toestel bleek toen door een in Sevilla gevestigde Mexicaan te zijn bestuurd.

Lees ook: Tanger: 1335 kilo cocaïne onderschept op cruiseschip op weg naar Antwerpen

Tijdens het onderzoek ontdekten de Spaanse veiligheidsdiensten dat de organisatie een opleidingscentrum had waar piloten uit Latijns-Amerika werden opgeleid om de vijf vliegtuigen en twee helikopters van de organisatie te kunnen besturen. Ook via zee werd drugs vanuit Marokko gesmokkeld. Vier leden van de kartel werden gearresteerd toen ze via zee 750 kilo hasj naar Spanje vervoerden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team