Zoeken

Drugsbaron opgepakt in Tanger

29 december 2021 - 17:00 - Marokko

©

In Tanger is opnieuw een drugsbaron gearresteerd. De man werd aangehouden na de inbeslagname van 12 ton drugs en de crash van een klein vliegtuigje dat op weg was naar Spanje met drugs.

Het onderzoek van de centrale dienst van de Koninklijke gendarmerie in Rabat, leidde tot de arrestatie van de vermeende drugsbaron. Dat gebeurde tijdens een inval in een villa in Malabata bij Tanger afgelopen vrijdag. Deze verdachte wordt beschouwd als de hoofdmedeplichtige van een andere drugssmokkelaar die eerder al door de politie was gearresteerd.

Lees ook: Spanje arresteert Fikri, grootste hasj- en cocaïnesmokkelaar

Al Akhbar bericht dat tijdens de inval een groot geldbedrag afkomst van de drugsverkoop in beslag werd genomen. De arrestant is eigenaar van een toeristisch complex in de regio en bezit ook meerdere eigendommen in de stad. Hij is tevens gespecialiseerd in de commercialisatie van bruiswater.

De verdachte wordt in verband gebracht met de inbeslagname van 12 ton drugs in de gemeente Had Gharbia op 20 december it jaar en het drugsvliegtuigje dat op 30 november een noodlanding moest maken bij het dorpje El Aouama, op 30 kilometer van Tanger.

Lees ook: Kopstuk Antwerpse cocaïnemaffia gearresteerd in Malaga

Meerdere arrestatiebevelen werden intussen uitgegeven tegen vermeende medeplichtigen van de drugsbaron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team