Zoeken

Marokko ontvangt nieuwe Chinese bewapende Wing Loong 2-drones

4 oktober 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marokko heeft zijn leger opnieuw versterkt met de aankoop van Wing Loong 2-drones, aangekocht in China. Een eerste partij van de onbemande vliegtuigen werd onlangs ontvangen door de Royal Armed Forces.

De Wing Loong 2 is ontworpen en vervaardigd door de Aviation Industry Corporation of China (AVIC) en onderscheidt zich door zijn vermogen om te vliegen met een laadvermogen tot 480 kilogram, inclusief wapens en sensoren. De drone kan ook 12 bommen of een lasergeleide raket vervoeren, die tot 370 kilometer per uur kan vliegen. Het toestel kan eveneens 20 uur aan één stuk blijven vliegen.

Lees ook: Israël verkoopt Spyder luchtverdedigingssysteem aan Marokko

Marokko beschikt reeds over vier drones van het model Wing Loong 1, geschonken door de Verenigde Arabische Emiraten, maar gezien de veroudering van deze toestellen en voor de versterking van zijn militair luchtarsenaal, heeft het koninkrijk de verbeterde versie besteld van de Chinese drone, de Wing Loong 2.

Lees ook: Marokko koopt 150 Israëlische WanderB en ThunderB drones

De ontvangst van de tweede versie van de Wing Loong serie drones maakt van Marokko de luchtmacht met het grootste drones-eskader van het Afrikaanse continent, en het land met het meest gediversifieerde arsenaal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team