Zoeken

Marokko onthult Israëlische WanderB drone

23 september 2022 - 14:00 - Marokko

©

De WanderB-VTOL drone, door Marokko aangekocht bij het Israëlische bedrijf BlueBird Aero Systems, werd tijdens de Marokkaans-Amerikaanse militaire rampenbestrijdingsoefening "Maroc Mantlet 2022" getoond. De oefening ging door van 12 tot 23 september in de militaire installaties van het koninkrijk.

Marokko bestelde vorig jaar 150 WanderB en ThunderB VTOL drones, ontwikkeld door het Israëlische bedrijf BlueBird Aero Systems, een dochteronderneming van Israel Aerospace Industries (IAI). Het koninkrijk is ook van plan verschillende andere Israëlische drones te kopen, waaronder de Hermes 450, volgens de website Le Desk.

Lees ook: Marokko koopt 150 Israëlische WanderB en ThunderB drones

De WanderB is een stille, elektrisch aangedreven hybride drone die verticaal kan opstijgen en een snelheid van 65 knopen kan bereiken. Het kan worden gebruikt voor bewaking en werd ingezet tijdens manoeuvres in de regio van Ouarzazate in juni 2019. De ThunderB is krachtiger, heeft een grotere vluchtcapaciteit (150 km) en een hoger laadvermogen.

In overeenstemming met de overeenkomsten tussen Rabat en Tel Aviv, zal een deel van de drones in Marokko worden geproduceerd voor een geraamde kostprijs van 50 miljoen dollar. De Royal Armed Forces had eerder ook een overeenkomst getekend met IAI voor de aankoop van Harop Kamikaze drones ter waarde van 22 miljoen dollar. Exemplaren van deze drone zijn reeds ontvangen en ingezet in de regio van Smara in de Marokkaanse Sahara. Het Marokkaanse leger beschikt ook over Israëlische Harfang drones en het Skylock droneverdedigingssysteem, dat in 2021 werd aangekocht.

Lees ook: Marokko wil nog sterkere Israëlische wapens bestellen

In februari ondertekende Israël een overeenkomst van 500 miljoen dollar met Marokko om het koninkrijk te voorzien van het Barak MX lucht- en raketafweersysteem. Marokko zou ook geïnteresseerd zijn in de ELM-2084 Elta radar, die deel uitmaakt van Rafael’s Iron Dome.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team