Zoeken

Marokkaanse soldaten getraind in gebruik Chinese Wing Loong ll drones

13 juni 2023 - 16:00 - Marokko

©

Militairen van de Marokkaanse Royal Armed Forces (RAF) hebben deelgenomen aan een intensieve training in China, waar ze leerden hoe ze de Wing Loong II drones moeten gebruiken. Het koninkrijk heeft vorig jaar twee van die drones aangeschaft.

"De afsluitingsceremonie van de intensieve trainingssessie voor het besturen van de Wing Loong II drone, die de Royal Air Force in de maand mei genoot, vond zaterdag plaats in de Chinese stad Chengdu", meldt het Marokkaans leger. De training volgt op de Marokkaanse aankoop van twee UAV drones van de Aviation Industry Corporation of China (AVIC), zeven maanden geleden. Voorafgaand aan deze aankoop beschikte Marokko reeds over vier eenheden van de Wing Loong l, het vorige model. Deze werden aan het koninkrijk geschonken door de Verenigde Arabische Emiraten, schrijft Info Defensa.

Lees ook: Bewapening van Marokko blijft Spanje zorgen baren

De Wing Loong ll drone kan tot 480 kilo tillen en bommen en lasergeleide raketten vervoeren. Het toestel heeft een bereik van 20 uur, kan een maximale snelheid van 379 km/u behalen en heeft een operationeel bereik van 1500 kilometer. De drone is uitgerust met een satellietcommunicatiesysteem en een elektro-optische laadcapsule, waardoor het dag en nacht bewakings- en begeleidingsgegevens kan verzamelen, legt het portaal van China Defence uit.

Lees ook: Israël levert Barak MX luchtafweersysteem aan Marokko

De Wing Loong II is ook uitgerust met systemen voor inlichtingen, surveillance en verkenning (ISR). Het is groter dan zijn voorganger en heeft een lengte van 11 meter, een spanwijdte van 20,5 meter en een hoogte van 4,1 meter.

Bladna.nl