Zoeken

Polisario doodsbang voor Marokkaanse drones

2 oktober 2023 - 20:00 - Marokko

©

Het Polisario uit zijn bezorgdheid over het gebruik door Marokko van Chinese drones tegen zijn milities in de Sahara.

De onafhankelijkheidsbeweging klaagt over het gebruik van drones door Marokko in het conflict in de Sahara. Ze maken vooral melding van de Chinese drones Wing Loong-I en Wing Loong-II, die Marokko recent heeft aangeschaft, bericht Ecsaharaui.

Lees ook: Vier leiders Polisario-front gedood door Marokkaanse drone

"De Wing Loong-2 drone, een verkennings- en aanvalsdrone, is geleverd aan de Marokkaanse luchtmacht en opereert efficiënt in het luchtruim boven de stad Laayoune", bevestigt een Chinese nota gepubliceerd op X, waarin wordt herinnerd dat deze drones vorige oktober aan de Marokkaanse Strijdkrachten (FAR) zijn geleverd.

In de afgelopen drie jaar heeft Marokko verschillende soorten drones en verdedigingssystemen gekocht van de Verenigde Staten, Israël, Turkije en China. Afgelopen april keurde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de verkoop aan Marokko goed van 18 HIMARS, uitgerust met tactische ATACMS-raketten en JSOW AGM154C vleugelbommen.

Lees ook: Impasse in de Sahara: Marokko en Polisario onwrikbaar

Marokko heeft ook een eerste partij van de Israëlische Barak MX anti-raketsystemen ontvangen, evenals drie partijen van de Turkse drone Bayraktar-2 die zijn ingezet in de steden Laayoune, Dakhla en Smara. Het koninkrijk is tevens in onderhandeling over de aankoop van de nieuwe Turkse drone Akinci.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team