Zoeken

Grootschalige fraude bij Al Omrane: notaris vlucht met geld van klanten

5 januari 2024 - 15:30 - Marokko

©

In Temara wordt een notaris verdacht van het verduisteren van aanzienlijke geldbedragen van klanten van de Al Omrane-groep. Een internationaal arrestatiebevel is uitgevaardigd tegen de verdachte, die zich in Spanje zou schuilhouden.

De zaak kwam aan het licht toen een klant van Al Omrane ontdekte dat de notaris het aan haar overhandigde geld niet had overgemaakt naar de rekening van de vastgoedgroep voor de aankoop van een woning. Na deze ontdekking diende Al Omrane een klacht in wegens vertrouwensbreuk en oplichting. De gerechtelijke politie van Rabat werd met het onderzoek belast.

Lees ook: Bekende Marokkaanse notaris opgepakt voor fraude

Uit het vooronderzoek blijkt dat de notaris diverse dossiers heeft vervalst door bepaalde vastgoedtransacties niet tijdig te regelen, wat ze aan haar cliënten verklaarde als een fout door tijdgebrek, meldt Assabah. De politie ontdekte na de opening van het onderzoek dat de verdachte Marokko heeft verlaten via de Mohammed V luchthaven in Casablanca, richting Spanje. Op bevel van het Openbaar Ministerie heeft de gerechtelijke politie van Rabat een opsporingsbevel uitgevaardigd.

Lees ook: Oneerlijke notaris in Marokko veroordeeld tot gevangenisstraf

Tijdens een verhoor verklaarde de wettelijke vertegenwoordiger van Al Omrane dat de notaris de contracten van twee klanten heeft gemanipuleerd en grote sommen geld onder mysterieuze omstandigheden heeft gestolen. Terwijl de autoriteiten zoeken naar de voortvluchtige, heeft het Openbaar Ministerie verzocht om de klagers en andere betrokkenen via de directie van Al Omrane te ondervragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team