Zoeken

Bekendste notaris van Fez gearresteerd voor oplichten staatsdienst

4 oktober 2023 - 21:00 - Economie

©

De meest bekende notaris van de stad Fez is in voorlopige hechtenis genomen. Hij zou betrokken zijn bij meerdere zaken rondom contractmanipulatie, waaronder het vervalsen van documenten, oplichting en fraude, alsook het verduisteren van publiek en privé geld.

De zaak kwam aan het licht na een klacht van het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Water (ONEE) tegen N.B., een vooraanstaande notaris in Fez. Het ONEE kreeg problemen na de aankoop van drie appartementen in Fez ter waarde van 1,9 miljoen dirham. In een brief uit 2013 overtuigde de notaris het ONEE ervan dat deze problemen waren opgelost en eiste daarvoor 370.000 dirham, meldt Al Akhbar. Onderzoek toonde echter aan dat N.B. geen enkele stap had ondernomen om de situatie te rectificeren.

Lees ook: Oneerlijke notaris in Marokko veroordeeld tot gevangenisstraf

Afgelopen donderdag werd de notaris gearresteerd in een villa in Fez. Naast de eerder genoemde beschuldigingen, is hij specifiek aangeklaagd voor het verduisteren en misbruiken van fondsen van het Nationaal Bureau voor Elektriciteit en Water. Zijn zaak wordt behandeld door de financiële misdaadkamer van het Hof van Beroep in Fez.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team