Zoeken

Bankier in Tetouan vijf jaar cel in voor stelen geld klanten in Tetouan

24 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

Een bankmedewerker is veroordeeld tot vijf jaar celstraf voor het verduisteren van meer dan 6 miljoen dirham van zijn klanten. De 28-jarige man uit Fez werkte tussen 2021 en 2022 als kassier in een bankagentschap in Tetouan.

De verduistering kwam in december 2022 aan het licht toen de bankleiding onregelmatigheden in de boekhouding ontdekte. De bank deed aangifte bij de rechtbank, waarna de verdachte werd gearresteerd.

Lees ook: Bankovervallers gearresteerd in Tetouan

Tijdens het onderzoek bekende de man dat hij geld had verduisterd door valse documenten te creëren en geld over te maken naar zijn eigen rekeningen. Hij verklaarde dat hij het geld had gebruikt om zijn schulden af te betalen en een luxueuze levensstijl te financieren, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Bankmedewerker Tetouan gezocht voor verduistering

De rechtbank in Tetouan veroordeelde de man tot vijf jaar celstraf en een boete van 100.000 dirham. Hij moet ook het gestolen geld terugbetalen aan de bank samen met een schadevergoeding van 3 miljoen dirham. Hij zal een ook een boete van 111 537 dirham aan de Marokkaanse douane moeten betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team