Zoeken

Jong koppel aangehouden voor grote fraudezaak op luchthaven Agadir

25 januari 2024 - 14:00 - Marokko

©

Op de luchthaven Agadir Al Massira zijn dinsdag een 21-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden Marokkaans, gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij fraude en oplichting. Het koppel was net op een vlucht uit Istanbul in Marokko aangekomen.

Bij het controleren van hun identiteit ontdekten de beveiligingsmedewerkers dat zowel tegen de man als de vrouw meerdere nationale opsporingsbevelen waren uitgevaardigd door de gerechtelijke politie van Agadir, evenals een internationaal arrestatiebevel uitgegeven door de Marokkaanse justitiële autoriteiten. De aanklachten betreffen oplichting, fraude en afpersing in het kader van een piramidemarketingnetwerk.

Lees ook: Hisham, Marokkaan die de Ku Klux Klan verheerlijkte, opgepakt

Uit het vooronderzoek van de gerechtelijke politiedienst van Agadir, onder toezicht van het bevoegde parket, blijkt dat de verdachten meerdere slachtoffers hebben opgelicht door hen te vragen te investeren in een piramidemarketingnetwerk, met de belofte van aanzienlijke winsten. Vervolgens verdwenen zij met de ontvangen bedragen, die opliepen tot honderdduizenden dirhams. De verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen tot het einde van het onderzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team