Zoeken

Crimineel aangehouden in Marokko op verzoek van Frankrijk

16 december 2023 - 13:00 - Marokko

©

Een door de Franse autoriteiten gezochte man is op vrijdag door de politie gearresteerd op de Mohammed V-luchthaven in Casablanca.

Hij was het doelwit van een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd door Frankrijk. De man wordt beschuldigd van betrokkenheid bij een crimineel netwerk gespecialiseerd in het manipuleren van computersystemen, fraude, oplichting en witwassen van geld.

Lees ook: Van hacker in Israël tot arrestatie in Marokko: de reis van een crimineel

De arrestatie vond direct na de landing van de verdachte plaats, die vanuit Dakar arriveerde. Zijn aanhouding werd mogelijk gemaakt door een verificatie van zijn vingerafdrukken, die bevestigden dat hij op de rode lijst van Interpol stond op verzoek van de Franse autoriteiten. Hij wordt verdacht van oplichting op internationaal niveau, fraude en het hacken van bankgegevens, waarbij illegale fondsen werden overgemaakt naar een bedrijf dat hij leidde in Ivoorkust.

Lees ook: Marokko levert voor het eerst Chinees uit

De verdachte, die nu in hechtenis zit, wacht op de uitleveringsprocedure. De Franse autoriteiten zijn onmiddellijk geïnformeerd om zijn uitlevering voor te bereiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team