Zoeken

Oneerlijke notaris in Marokko veroordeeld tot gevangenisstraf

13 september 2023 - 23:30 - Marokko

©

In Temara zijn een notaris en een vastgoedontwikkelaar veroordeeld voor fraude ten koste van leden van een woningcoöperatie.

De notaris kreeg 8 maanden gevangenisstraf en de vastgoedontwikkelaar werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf door de rechtbank van Temara. Twee andere verdachten kregen elk een jaar gevangenisstraf. Naast de gevangenisstraffen moeten alle beklaagden een bedrag van 6.150.000 dirham terugbetalen aan de 20 leden van de Beethoven-woningcoöperatie. De slachtoffers, waaronder docenten van grote scholen, ambtenaren en werknemers, zouden recht hebben op een woning in het kader van dit project.

Lees ook: Notaris gegijzeld door schuldeiser in Marrakech

De notaris wordt verweten een stuk land via een frauduleuze schenkingsakte te hebben overgedragen aan de leden van deze woningcoöperatie. Deze overdracht vond plaats twee weken na het overlijden van de echte eigenaar van het land. Volgens de getuigenis van de erfgenamen was hij "niet in staat om voor zijn dood toestemming te geven, en kon hij dus geen contract sluiten of financiële transacties of schenkingen doen", schrijft Assabah.

Lees ook: Bekende Marokkaanse notaris opgepakt voor fraude

Bij de rechtbank van Temara zal binnenkort een proces voor vervalsing van verschillende officiële documenten plaatsvinden in verband met deze fraudezaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team