Zoeken

Koning Mohammed VI doneert zestigtal appartementen

21 februari 2023 - 16:00 - Marokko

©

In Ouarzazate zijn veel gezinnen dakloos geworden door de recente sneeuwval. Om de gezinnen tegemoet te komen heeft Koning Mohammed VI instructies gegeven voor hun herhuisvesting.

In totaal zullen 65 appartementen worden verdeeld onder de gezinnen die door het slechte weer zijn getroffen, meldt Al Ahdath Al Maghribia. De begunstigde gezinnen woonden in de wijk Taourirt in Ouarzazate. Ze moesten hun huizen verlaten "die verzwakt waren door het slechte weer en de vochtigheid in de regio".

Lees ook: Koudegolf Marokko: legerhelikopters om getroffen bevolking te helpen

Op 18 februari vond de loting plaats voor de verdeling van de 65 appartementen in aanwezigheid van lokale autoriteiten, verkozenen van de gemeente, vertegenwoordigers van de provinciale directie huisvesting en de Al Omrane groep. Naast de flats die zullen worden verdeeld, heeft een vliegtuig van de Royal Armed Forces noodhulp naar Zagora gebracht voor de 9000 gezinnen die door het zware weer en de sneeuwval zijn getroffen.

Lees ook: Koning Mohammed VI geeft startsein voor winter-solidariteitsactie

De hulp- en solidariteitsacties zijn op 18 februari van start gegaan en maken het voor de getroffen bevolkingsgroepen mogelijk om te beschikken over levensmiddelen, dekens, alsook aangepaste sociale steun en lokale medische zorg.

Bladna.nl