Zoeken

Notaris gearresteerd voor fraude in Marrakech

21 januari 2022 - 19:40 - Marokko

©

De gerechtelijke politie in Marrakech heeft een notaris gearresteerd die beschuldigd wordt van misbruik van vertrouwen en fraude door het verduisteren van het geld van haar cliënten.

De notaris werd door de gerechtelijke politie op haar kantoor gearresteerd nadat zeven families in Marrakech een klacht voor fraude en misbruik van vertrouwen tegen haar hadden ingediend, aldus het dagblad Al Akhbar. De beschuldigde zou sommen geld van haar cliënten geïnd hebben voor het regelen van verkoopovereenkomsten, maar verzuimde haar verplichtingen na te komen.

Lees ook: Marokko: notaris licht 400 mensen op, ook wereld-Marokkanen

In sommige gevallen gaat het om eigendommen met een waarde van meer dan 1,5 miljoen dirham, meldt dezelfde bron. De notaris heeft haar cliënten al meegedeeld dat ze niet in staat zal zijn om de bedragen terug te betalen. In dergelijke situaties hebben de slachtoffers geen andere keuze dan zich tot het gerecht te wenden om hun geld terug te krijgen.

Lees ook: Marokko: oneerlijke notaris moet naast celstraf miljoenen aan schadevergoeding betalen

Het Hof van Beroep van Marrakech heeft onder toezicht van de procureur-generaal des Konings een onderzoek ingesteld om de zaak op te helderen. De notaris werd in hechtenis genomen. Verschillende notarissen in de stad zijn in het verleden veroordeeld wegens fraude.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team