Zoeken

Vastgoedfraude in Marrakech: notaris naar de gevangenis

12 november 2023 - 21:30 - Marokko

©

De strafkamer bij het Hof van Beroep in Marrakech heeft een notaris en de commercieel directeur van een groot vastgoedbedrijf veroordeeld voor oplichting, vervalsing en misbruik van vertrouwen. Beiden kregen zes jaar gevangenisstraf.

Naast de gevangenisstraf zijn de twee verdachten veroordeeld tot het gezamenlijk betalen van een totaalbedrag van 114 miljoen dirham aan schadevergoeding aan de burgerlijke partij. Zij moeten ook gezamenlijk een boete van 1 miljoen dirham betalen aan het bedrijf waarvoor de commercieel directeur werkte. De notaris zal de boetes betalen uit zijn eigen financiële middelen, aangezien de rechtbank besloten heeft het solidariteitsfonds voor notarissen in deze zaak niet aan te spreken, meldt Assabah.

Lees ook: Casablanca: politie onderzoekt vastgoedschandaal

De zaak kwam aan het licht na klachten van kopers die villa’s, luxe appartementen en grond wilden kopen van een vastgoedmaatschappij als onderdeel van een vastgoedproject in Marrakech en daarbij bijna 50 miljoen dirham verloren. Dit bedrag zou door de commercieel directeur van het bedrijf zijn verduisterd. Hij verdween na het geld te hebben ontvangen. Uit angst voor een arrestatie besloot hij zich uiteindelijk zelf bij de justitie te melden, waarna het Openbaar Ministerie een onderzoek beval. Op basis van de resultaten van het onderzoek van de gerechtelijke politie en het verhoor van de commercieel directeur, slaagden de onderzoekers erin zijn medeplichtige, de notaris, te arresteren.

Lees ook: Gratis appartementen in hartje Casablanca

De notaris wordt beschuldigd van het vervalsen van officiële documenten, oplichting en misbruik van vertrouwen. Hij heeft ook ontvangstbewijzen en boekhoudkundige documenten vervalst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team