Zoeken

Ziyech-Halilhodzic: Fouzi Lekjaa wil bemiddelen

8 september 2021 - 10:00 - Sport

©

Enkele dagen geleden verzocht bondscoach Vahid Halilhodzic, de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) om Hakim Ziyech tot de orde te roepen. Hij dreigde zelfs met zijn ontslag als bondscoach van het Marokkaanse elftal als dat niet zou gebeuren. Een bron dicht bij de zaak zegt dat de voorzitter van de FRMF de zaak onder handen heeft genomen.

Het niet toelaten van Hakim Ziyech tot het trainingskamp ter voorbereiding van de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Soedan en Guinee, heeft geleid tot een conflict tussen de Chelsea-middenvelder en de Frans-Bosnische coach. Halilhodzic verwijt de speler dat hij de nationale ploeg heeft verwaarloost.

Lees ook: Bondscoach Marokko: "Ziyech houdt niet van werken" (video)

Volgens Vahid Halilhodzic heeft Ziyech begin juni een blessure voorgewend omdat hij niet wilde aantreden in een oefenwedstrijd tegen Ghana en dat terwijl alle medische testen aantoonden dat hij fit genoeg was. De kritiek van de coach leidde tot een reactie van Ziyech, die de beweringen valse beschuldigingen noemde.

Fouzi Lekjaa heeft besloten om de zaak in handen te nemen en te bemiddelen tussen de twee mannen, net zoals hij ook heeft gedaan om Hakim Ziyech en de voormalige coach van de Atlas Leeuwen, Hervé Renard, met elkaar te verzoenen. De voorzitter van de FRMF zou overwegen een lunch te organiseren om de coach en de middenvelder van Chelsea samen te brengen meldt de krant Al Akhbar.

Lees ook: Hakim Ziyech dient Vahid Halilhodzic van antwoord

Volgens het blad zou er een tête-à-tête moeten plaatsvinden tussen Lekjaa en Vahid Halilhodzic, om te proberen de ruzie tussen de twee mannen bij te leggen en te vermijden dat de ploeg hier onder komt te lijden.

Bladna.nl