Zoeken

Bondscoach Marokko: "Ziyech houdt niet van werken" (video)

2 september 2021 - 17:00 - Sport

©

Vahid Halilhodzic vertelde woensdag waarom hij Hakim Ziyech niet heeft opgeroepen voor de komende twee wedstrijden van het Marokkaans elftal tegen Soedan en Guinee. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de laatste trainingssessie van de Atlas Leeuwen, rechtvaardigde de coach zijn besluit, dat veel kritiek kreeg op sociale media en van de speler zelf.

Zodra de lijst van de opgeroepen spelers was bekendgemaakt, probeerden velen de afwezigheid van bepaalde spelers te interpreteren. Volgens de krant Assabah zou de Chelsea speler getracht hebben te bemiddelen tussen Vahid Halilhodzic en Noussair Mazraoui, opdat hij zich weer bij de Marokkaanse ploeg zou voegen.

Lees ook: Bondscoach Vahid Halilhodzic kwaad op Ziyech?

Maar op woensdag zei de coach dat de redenen zeer eenvoudig zijn en vooral te maken hebben met de manier waarop de speler zich gedraagt in de nationale ploeg. Volgens hem gedraagt Ziyech zich niet als een leider. "Hij komt vaak te laat en houdt niet van werken. Het nationale team moet het belangrijkst zijn en boven alles staan. Niemand mag het nationale team gijzelen. Dit is de eerste keer in mijn leven als coach, dat ik gedrag zie dat me teleurstelt. Hij wilde niet deelnemen aan een vriendschappelijke wedstrijd toen hij fit was. Hij heeft medische tests ondergaan en hij was fit om te spelen, dat is onaanvaardbaar voor het team," zei de coach.

Lees ook: Ziyech reageert lachend op niet-selectie Marokkaans elftal

Marokko neemt het deze donderdag op tegen Soedan en speelt vijf dagen later tegen Guinee. Het zal de eerste wedstrijd zijn van de Atlas Leeuwen in de kwalificaties voor het WK-2022 in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team