Zoeken

Ziyech overschreed "de grenzen die een speler niet mag overschrijden"

3 oktober 2021 - 10:02 - Sport

©

Bondscoach Vahid Halilhodzic gaf donderdag, na de bekendmaking van zijn spelerslijst voor de wedstrijden tegen Guinee-Bissau en Guinee Conakry, uitleg over de oproep van enkele nieuwe spelers en de nieuwe afwezigheid van Hakim Ziyech.

De dag voor de bekendmaking van de lijst van 27 spelers, schreven Marokkaanse media dat de bondscoach en Ziyech elkaar hadden verzoend en dat de Chelsea-middenvelder op de lijst van Halilhodzic zou staan.

Lees ook: Bondscoach Marokko: "Ziyech houdt niet van werken" (video)

Dat bleek donderdag niet het geval te zijn. Halilhodzic stelde tijdens een perspunt dezelfde dag dat de speler alle grenzen heeft overschreden en dat het noodzakelijk was om ferm op te treden.

"Voor elke speler zijn er grenzen. Jullie weten dat de niet-selectie van Ziyech niet veroorzaakt werd door één probleem. We hebben hierover met hem gesproken maar er verandert niets. Op een bepaald moment zijn er grenzen, ik moest stop zeggen tegenover zijn gedrag", aldus Vahid Halilhodzic tijdens de persconferentie in het Mohammed VI sportcomplex in Salé.

Lees ook: Halilhodzic wil Ziyech niet meer in Marokkaans elftal

Voor de bondscoach is spelen voor zijn land belangrijk en moet dit ook serieus worden genomen. "Ik wil niet aan de polemiek meedoen. En vooral de provocaties niet beantwoorden. Een speler die weigert te trainen of een wedstrijd te spelen is voor mij iets wat ik niet kan aanvaarden."

Halilhodzic is zich bewust van de impact van zijn beslissing en zegt bereid te zijn de prijs ervan te betalen. Hij erkent dat Hakim Ziyech een getalenteerde speler is, maar talent kan volgens hem een "respectloze gedrag" jegens het Marokkaans elftal niet rechtvaardigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team