Zoeken

Terugkeer Ziyech in Marokkaans elftal onzeker

20 september 2021 - 16:20 - Sport

©

Hakim Ziyech zal waarschijnlijk niet meer voor het Marokkaans elftal spelen vanwege zijn conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic.

Volgens de Marokkaanse voetbalbond zal een terugkeer van Ziyech in het nationaal elftal zeer moeilijk zijn zolang Vahid Halilhodzic bondscoach is. De enige mogelijke optie zou het vertrek van de bondscoach zijn.

Lees ook: Halilhodzic wil Ziyech niet meer in Marokkaans elftal

Deze optie is echter niet mogelijk op dit moment. Marokko bereidt zich momenteel voor op de Afrika cup die over vier maanden (6 januari - 9 februari 2022) plaatsvindt en staat ook op het punt om zich te kwalificeren voor het WK-2022 schrijft AS.

Ziyech en Halilhodzic kregen begin september ruzie, toen de Bosnische coach van de Atlas Leeuwen openlijk kritiek had geuit over het gedrag van de Chelsea-middenvelder tijdens een persconferentie.

Lees ook: Bondscoach Marokko: "Ziyech houdt niet van werken" (video)

"Hakim Ziyech heeft een gedrag dat niet passend is voor een speler van het nationale team en een speler die leiderschap moet tonen. Het team staat boven iedereen. Niemand kan het nationale team gijzelen. Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik zo’n teleurstellend gedrag zie," verklaarde de bondscoach toen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team