Zoeken

Afrika Cup: de echte redenen van Ziyech’s afwezigheid

2 januari 2022 - 19:40 - Sport

©

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, heeft uitleg gegeven over de niet-selectie van Hakim Ziyech voor de Afrika Cup 2022 in Kameroen.

"We hebben besloten hem (Hakim Ziyech) tijd te geven om met een nieuwe gemoedstoestand terug te komen," verklaarde Fouzi Lekjaa in een interview met Radio Mars.

Lees ook: Vahid Halilhodzic straft Hakim Ziyech opnieuw

Lekjaa herinnerde er tevens aan dat de voormalige bondscoach van Marokko Ziyech ook niet had geselecteerd voor de Afrika Cup 2017. "We verwachtten dat Ziyech de speler zou zijn die het nationaal elftal zou aanvoeren en naar een overwinning zou leiden, en niet dat hij het zou zijn die op de bal zou wachten zonder enige moeite te doen. Ik wil niet verder in de details opgaan," concludeerde de baas van de Marokkaanse voetbalbond.

Lees ook: Tuchel blij dat Ziyech niet werd opgeroepen door Marokko

De betrekkingen tussen bondscoach Vahid Halilhodzic en Hakim Ziyech zijn in de afgelopen maanden ernstig verslechterd. Gevolg hiervan is dat Ziyech niet werd opgeroepen om met de Atlas Leeuwen deel te nemen aan de Afrika Cup, die van 9 januari tot 6 februari 2022 in Kameroen wordt gespeeld. Halilhodzic had enkele weken geleden ook al besloten de Chelsea-middenvelder niet op te roepen voor de kwalificatiereeks voor het WK-2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team