Zoeken

Vahid Halilhodzic nog steeds boos op Hakim Ziyech

4 februari 2022 - 09:00 - Sport

©

De kans op een terugkeer van Hakim Ziyech in het Marokkaans elftal is zeer klein. Vahid Halilhodzic wilde tijdens de persconferentie over de prestaties van de Atlas Leeuwen op de Afrika Cup, niet zwichten voor de kritiek over zijn keuze om Ziyech uit te sluiten.

Veel Marokkaanse fans zien Hakim Ziyech graag terugkeren in de selectie, maar zolang Vahid Halilhodzic bondscoach is van de Atlas Leeuwen, hoeft de Marokkaanse Nederlander geen uitnodiging te verwachten. Dat was de boodschap van de Frans-Bosnische coach in een persconferentie. "Wil je dat ik iemand smeek om voor het nationale team te komen spelen? Er is nu een groepscohesie en ik wil dat zo behouden", aldus Halilhodzic.

Lees ook: Vahid Halilhodzic: perfect resultaat zonder Hakim Ziyech

Het geschil tussen de twee mannen lijkt, ondanks de bemiddeling van de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF, verder te zijn opgelopen. "Ik kan geen speler oproepen die de groep kan ondermijnen, ook al heet hij Lionel Messi", zegt Halilhodzic.

Lees ook: Vahid Halilhodzic reageert woedend op vraag over Ziyech

De bondscoach beschouwt de zaak Ziyech als gesloten en vindt het een verspilling van tijd om er telkens op terug te moeten komen. Die tijd moet volgens hem worden gebruikt om de ploeg voor te bereiden op de confrontatie met de Democratische Republiek Congo in maart.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team