Zoeken

Wraakactie op Vueling na annulering bruiloft in Marokko

30 januari 2022 - 10:00 - Wereld

©

Een passagier van Vueling is zijn bagage kwijtgeraakt op weg naar Tanger, waar hij zich begaf om te trouwen. Uit woede probeerde hij wraak te nemen op de Spaanse luchtvaartmaatschappij door een valse bommelding te doen op een vlucht tussen Spanje en Frankrijk. Hij werd gearresteerd en in hechtenis genomen.

De 37-jarige Adhnan Khalid uit Schotland moest voor de strafrechter verschijnen om zich te verantwoorden voor de klachten die tegen hem werden ingediend, meldt Fife Today. "Op 1 oktober 2019 reisde de verweerder via Barcelona naar Tanger met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling. Tijdens de reis is zijn bagage zoekgeraakt met als gevolg dat hij zijn huwelijk, dat in Tanger gepland stond, moest afzeggen vanwege het verlies van de vereiste documenten," aldus de openbare aanklager.

Lees ook: Vlucht Marokko-Spanje: "Ryanair behandelt passagiers als honden"

"Bij terugkeer van de reis diende hij een claim in bij Vueling en ontving hij een compensatie van 277 pond, maar dit was volgens hem niet voldoende om de gemaakte kosten en het ongemak te compenseren," vervolgde de openbare aanklager. Khalid stuurde ook via Facebook een e-mail en een aantal berichten naar Vueling, maar de luchtvaartmaatschappij reageerde hier niet op. "Op 31 januari 2020 om 9.40 uur verscheen een bericht op naam van de verdachte op de Facebook-wall van Vueling Airlines. De tekst luidde: "Hopelijk vindt u de bommen die op de Vueling vluchten uit Spanje zijn geplaatst. Veel geluk, dat zal nodig zijn. Ik kreeg te horen dat het volgende week op een vlucht uit Frankrijk zou zijn."

Een ander bericht werd rond 10.05 uur op de pagina van het bedrijf geplaatst. "Het is ongelofelijk hoe Vueling informatie over de gezondheid en veiligheid van de bemanning en de passagiers negeert. Vlieg niet met Vueling of Iberia." Toen een veiligheidsmanager van Vueling de berichten zag, nam hij contact op met de grensbewaking op de luchthaven van Gatwick, omdat hij ervan uitging dat de verdachte een Britse onderdaan was. De informatie werd doorgegeven aan de dienst voor terrorismebestrijding van de politie van Schotland, maar die was van oordeel dat er geen sprake was van een geloofwaardige dreiging.

Lees ook: Ryanair laat Marokkaanse passagiers achter

"Het was dom van hem om te doen wat hij deed, maar het was geheel uit frustratie en niet meer dan dat," betoogde Khalid’s advocaat. Vanwege de ernst van de aanklacht besloot de strafrechter om de verdachte toch in hechtenis te nemen.

Bladna.nl