Zoeken

Marokkaan in Frankrijk veroordeeld voor mishandelen zoon

26 februari 2022 - 17:40 - Wereld

©

Een Marokkaan die illegaal in Frankrijk verblijft heeft, naar aanleiding van de mishandeling van zijn zoon gedurende zes jaar, een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden gekregen.

H.B. stond terecht voor de mishandeling van zijn toen 14-jarige zoon, meldt La Dépêche du Midi. De tiener werd voor het eerst mishandeld na de scheiding van zijn ouders. Hij was toen net vier jaar oud.

Lees ook: Spanje: Marokkaanse die baby vermoordde voor de rechter

"De man was bijzonder veeleisend in de opvoeding van zijn zoon. Hij eiste dat hij zijn rug schrobde bij het douchen, met verbaal geweld, beledigingen en verrassende manieren van opvoeden. Zo dwong hij hem grote stukken hout te dragen en als hij iets liet vallen, kreeg hij een afranseling en mocht hij van zijn vader niet huilen", aldus de voorzitter van de strafrechtbank. Andere voorbeelden van geweld waren o.a. geslagen worden met een geweerkolf.

"Het lijkt erop dat hij al zijn woede op zijn zoon afreageerde. Op een zekere dag doodde hij de kat met een golfstok en verbood zijn zoon te gillen. Hij vertelde hem dat het zijn schuld was, omdat hij de deur had opengelaten en het dier het huis was binnengedrongen. Uit de rapporten van deskundigen blijkt dat de tiener mentaal is getroffen", vervolgde de voorzitter van de strafrechtbank.

De vader, die wordt omschreven als "eigenzinnig en handig in complottheorieën", ontkent alle beschuldigingen van fysiek geweld tegen zijn zoon. "Het is geen geweld, het is een demonstratie. Er werd niet gestraft, alleen kleine meppen", zei hij. Over de mishandeling met de geweerkolf, antwoordde de verdachte: "Dat is niet gebeurd, als hij een blauwe plek heeft, komt dat niet door mij". En over de dode kat beweert hij: "Ze ging het huis binnen en daarna vond ik ze dood."

Lees ook: Marokkaans meisje (14) vermoord in Spanje

De zaak is "dubbel schokkend", zegt de aanklager. De beschuldigde is afwezig, evenals het slachtoffer, wat een gevoel van verontrusting teweegbrengt. Bovendien verblijft de man momenteel illegaal in Frankrijk. Hij vroeg om zes maanden gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van voorwaardelijke vrijlating. De rechtbank heeft de verzoeken van de openbare aanklager niet ingewilligd maar veroordeelde de gewelddadige vader tot acht maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Bladna.nl