Zoeken

Marokkaan doet ontsnappingspoging op Franse politiebureau

26 maart 2022 - 17:40 - Wereld

©

Een 26-jarige Marokkaan die op 20 maart bij zijn moeder thuis was gearresteerd, heeft geprobeerd te ontsnappen uit het centrale politiebureau van het Franse Brest, waar hij in hechtenis was genomen. De jongeman was in december 2020 bij verstek tot een gevangenisstraf van drie maanden veroordeeld.

Een vluchtpoging ’s nachts mislukte in extremis op het centrale politiebureau. Terwijl hij omstreeks 12.15 uur werd verhoord, probeerde de twintiger te ontsnappen en werd aan de uitgang van het politiebureau gestopt, meldt Actu.fr.

Lees ook: Marokkanen ontsnapt uit Belgische gevangenis

Op verzoek van zijn moeder, die bang was voor zijn gedrag, is de politie op zondag 20 maart 2022 naar de woning van het gezin gegaan om de jongeman te arresteren. Hij was reeds bekend bij justitie en werd tijdens een zitting in december 2020 door de rechtbank van Brest veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf wegens niet-naleving van een taakstraf van 105 uur.

Op de getuigenbank kwam hij terug op zijn arrestatie op 20 maart. "Ik kreeg ruzie met mijn broer. En toen de politie arriveerde, probeerde ik te vluchten, omdat ik nog drie maanden gevangenisstraf moest uitzitten", legde hij uit. "U hebt de taak van de politie bemoeilijkt tijdens de arrestatie", herinnerde de voorzitter van de rechtbank hem eraan. Dit was voor vijf politieagenten ook aanleiding om een civiele zaak aan te spannen. "Hij respecteert niets, noch zijn moeder, noch het gezag", zei de openbare aanklager die vroeg om een gevangenisstraf van zeven maanden, bovenop de uitvoering van de eerdere straf van drie maanden.

Lees ook: Frankrijk: mislukte ontsnappingspoging Marokkaanse Daesh-vrouw

De advocaat van de verdachte vertelde dat de dokter die hem op de avond van zijn hechtenis had gezien, had opgemerkt dat hij aan grote angst leed en dat hij kort na middernacht was ondervraagd. De jongeman werd uiteindelijk veroordeeld tot vijf en een halve maand gevangenisstraf, bovenop de drie maanden wegens niet-naleving van de taakstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team