Zoeken

Man die Marokkaanse vriendin in brand wilde steken gearresteerd

11 januari 2022 - 11:00 - Wereld

©

De politie van Rijsel in Noord-Frankrijk heeft een man gearresteerd die ervan wordt verdacht zijn Marokkaanse vriendin te hebben willen verbranden. Hij is in voorlopige hechtenis genomen, in afwachting van zijn verschijning voor de rechtbank op 11 februari.

De gebeurtenissen vonden plaats in de woning van het koppel in Rijsel op 5 januari. Een in Montpellier wonende vrouw heeft contact opgenomen met de politie om te melden dat haar 20-jarig nichtje uit Marokko, door haar partner werd mishandeld en "in groot gevaar verkeerde", meldt Le Figaro. Ze preciseerde dat de jonge vrouw "niet goed Frans spreekt". De politie van Lille is vervolgens naar de woning van het koppel gegaan. Eenmaal ter plekke roken ze meteen de geur van benzine in het huis. Ze hebben kleren in beslag genomen die doordrenkt waren met benzine.

Lees ook: Marokkaan cel in voor moord op ex in Frankrijk

Volgens een verklaring van het slachtoffer brak er ’s morgens een ruzie uit met haar partner, die haar overgoot met benzine en vervolgens probeerde om haar met een aansteker in brand te steken. Het gehuil van hun zeven maanden oude baby, die het slachtoffer in haar armen had genomen, heeft hem uiteindelijk tegengehouden om tot actie over te gaan. De jonge vrouw kon zich in een andere kamer van het huis omkleden. Haar metgezel probeerde nog te vluchten, maar werd door de politie tegengehouden.

Lees ook: Marokkaan steekt ex-vrouw dood en geeft zichzelf aan in Spanje (video)

Tijdens de hoorzitting vertelde de 20-jarige vrouw dat ze werd "geterroriseerd" door haar partner, een jaloerse man die haar regelmatig thuis opsloot. Ahmed K., 29 jaar, staat reeds bekend bij de politie. Hij werd in voorlopige hechtenis geplaatst en zal op 11 februari voor de correctionele rechtbank van Lille moeten verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team